Južno od meksičkog grada Guadalahara, petočlana prodica ušuškala je svoj novi dom između krošnji drveća.

Arhitektonski studio Radillo Alba projektovao je novi porodični dom i nazvao ga Kuća RA (Casa RA). Kao glavni izazov, po čemu je i sama kuća jako interesantna, bio je uklopiti celokupan prostor između pet stabala drveća i sve to na ograničenoj parceli.

Celokupan prostor kreiran je između pet stabala drveća i sve to na ograničenoj parceli.

Uklopiti sve u jednu celinu i sačuvati postojeća stabla po svaku cenu bio je veliki izazov.

Kada je osmišljen prvobitni raspored, pored unutrašnjih prostorija arhitekte su našle i mesta za terase i dodatne prostore na otvorenom kako bi prostor bio povezan a boravak u njemu veoma prijatan…

Kako bi se postigla povezanost kroz ispresecane forme objekta, arhitekte su odabrale belu opeku kao primarni element za sve zidove budućeg objekta. Da bi prostori ostali povezani, detalji bele opeke provučeni su i kroz sam enterijer objekta i to kod stepeništa i malih terasa.

Sklad i harmoniju svetlih neutralnih nijansi razbija salon u zadnjem delu kuće. Sivi betonski zidovi i sjajni crni pod prave kontrast u celokupnom prostoru. Dodatni detalji poput crnog kamina, tamnog nameštaja i stolarije nastavljaju ovu estetiku.

Projektanti: Radillo Alba

Fotografije: César Belio

Lokacija: Meksiko

by Maja Kašiković

Izvor: https://www.dezeen.com/

wp-aqenterijeri
Author:
Zoran je rođen u Sarajevu (BiH). Diplomirao je 2007. godine na Odseku za Arhitekturu pri FTN Novi Sad gde je stekao zvanje Master inženjer arhitekture. Odslušao je i položio sve ispite na specijalističkim studijama: Energetska efikasnost u Zgradarstvu. U periodu od 2006. do 2009. godine je živeo i radio u USA gde je stekao bogato radno (i životno) iskustvo. Zajedno sa bratom Goranom je 2010. oformio AQ DOO. Oženjen je i ima troje dece. Pored svoje porodice i Srbije, naročito voli putovanja, sport, prirodu, Novi Sad i Crvenu Zvezdu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pošaljite upit

Pozovite nas ili ispunite donji obrazac i kontaktirat ćemo vas. Trudimo se da odgovorimo na sve upite u roku od 24 sata radnim danima.