MODERAN DOM SA POGLEDOM NA HORIZONT

Kuća V2 nalazi se u Dubrovniku, na urbanom prostoru Lozice.

Na atraktivnoj lokaciji neposredno uz more koja je bitno određena strmom topografijom sačinjenom od podzida, terasa i stepeništa, postojeći neodgovarajući objekat zamijenjen sa novim.

Horizontalna krovna ploča svojom strukturom prati unutršnju strukturu kuće i u potpunosti se uklapa u postojeći pejzaž. 

Jednostavna i geometrijska forma sa materijalom i  belom bojom kamene fasade je u skladu ali i u kontrastu sa preostalim delom pejzaža. Sa velikim staklenim površinama na fasadi maksimalno je iskorišten predivan i izuzetno kvalitetan pogled koji se pruža sa parcele.

Zbog kosine terena kuća se razvija u više nivoa – ulaz je na najgornjoj etaži, parkiranje je uz ulični deo, a ostali sadržaji organizovani su u poluetažama: tri spavaće sobe sa kupatilima, roditeljska soba sa garderobom i kupatilom, stepenište, prostrani dnevni boravak, kuhinja i trpezarija, ostava i wc, tv salon sa projekcijskim platnom i prostorom za dečiju igru.

Okolina je takođe izvedena u više nivoa – terase koje su povezane sa stepenicama i spuštaju se prema moru.

Terase su popločane kamenom ili tikovim daskama, a sve slobodne površine su ozelenjene autohtonim biljnim vrstama i izvedene u materijalima prilagođenim podneblju i lokaciji. 

Projektanti: 3LHD Architects

Projekat je realizovan 2013. godine.

Mesto: Dubrovnik, Hrvatska

Izvor: https://www.3lhd.com/hr/projekt/kuca-v2

Lokacija objekta na Google Maps: OVDE

by Maja Kašiković

Maja Kašiković
Maja je rođena u Trebinju (BiH). Osnovne akademske studije završila je na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu. Po završetku osnovnih studija upisuje i master akademske studije, smer Dizajn enterijera, na istom fakultetu. Zvanje master inženjera arhitekture stiče 2018. godine. Voli putovanja, a Italija je njena omiljena destinacija. Pored arhitekture i dizajna svoje slobodno vreme voli da provodi uz prijtelje, sport i dobru muziku…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pošaljite upit

Pozovite nas ili ispunite donji obrazac i kontaktirat ćemo vas. Trudimo se da odgovorimo na sve upite u roku od 24 sata radnim danima.