MODERAN DOM SA POGLEDOM NA HORIZONT

Kuća V2 nalazi se u Dubrovniku, na urbanom prostoru Lozice.

Na atraktivnoj lokaciji neposredno uz more koja je bitno određena strmom topografijom sačinjenom od podzida, terasa i stepeništa, postojeći neodgovarajući objekat zamijenjen sa novim.

Horizontalna krovna ploča svojom strukturom prati unutršnju strukturu kuće i u potpunosti se uklapa u postojeći pejzaž. 

Jednostavna i geometrijska forma sa materijalom i  belom bojom kamene fasade je u skladu ali i u kontrastu sa preostalim delom pejzaža. Sa velikim staklenim površinama na fasadi maksimalno je iskorišten predivan i izuzetno kvalitetan pogled koji se pruža sa parcele.

Zbog kosine terena kuća se razvija u više nivoa – ulaz je na najgornjoj etaži, parkiranje je uz ulični deo, a ostali sadržaji organizovani su u poluetažama: tri spavaće sobe sa kupatilima, roditeljska soba sa garderobom i kupatilom, stepenište, prostrani dnevni boravak, kuhinja i trpezarija, ostava i wc, tv salon sa projekcijskim platnom i prostorom za dečiju igru.

Okolina je takođe izvedena u više nivoa – terase koje su povezane sa stepenicama i spuštaju se prema moru.

Terase su popločane kamenom ili tikovim daskama, a sve slobodne površine su ozelenjene autohtonim biljnim vrstama i izvedene u materijalima prilagođenim podneblju i lokaciji. 

Projektanti: 3LHD Architects

Projekat je realizovan 2013. godine.

Mesto: Dubrovnik, Hrvatska

Izvor: https://www.3lhd.com/hr/projekt/kuca-v2

Lokacija objekta na Google Maps: OVDE

by Maja Kašiković

wp-aqenterijeri
Author:
Zoran je rođen u Sarajevu (BiH). Diplomirao je 2007. godine na Odseku za Arhitekturu pri FTN Novi Sad gde je stekao zvanje Master inženjer arhitekture. Odslušao je i položio sve ispite na specijalističkim studijama: Energetska efikasnost u Zgradarstvu. U periodu od 2006. do 2009. godine je živeo i radio u USA gde je stekao bogato radno (i životno) iskustvo. Zajedno sa bratom Goranom je 2010. oformio AQ DOO. Oženjen je i ima troje dece. Pored svoje porodice i Srbije, naročito voli putovanja, sport, prirodu, Novi Sad i Crvenu Zvezdu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pošaljite upit

Pozovite nas ili ispunite donji obrazac i kontaktirat ćemo vas. Trudimo se da odgovorimo na sve upite u roku od 24 sata radnim danima.