VILE U NIZU NA OBALI MORA

Prezentujemo Vam niz vila koje su projektovane i izvedene na obali mora na plaži Amami Ošima na ostrvu u južnom Japanu. Vile je projektovao Jašuhiro Hiro Jamašita (Yasuhiro Hiro Yamashita) projektnog biroa Tekuto.

Primarni material koji preovlađuje jeste beton dizajniran tako da podseća na origami oblike preko kojeg je izvedena vidljiva drvena struktura krova (lamelirano drvo).

Organizacija objekata je projektovana tako da se maksimalno iskoriste vizure, odnosno pogled na prelepu plažu.

Projekat je realizovan 2019. godine.

Izvor: https://www.archdaily.com/

Lokacija objekta na Google Maps: OVDE

Fotografije: Fukuoka Now

by Maja Nogavica

wp-aqenterijeri
Author:
Zoran je rođen u Sarajevu (BiH). Diplomirao je 2007. godine na Odseku za Arhitekturu pri FTN Novi Sad gde je stekao zvanje Master inženjer arhitekture. Odslušao je i položio sve ispite na specijalističkim studijama: Energetska efikasnost u Zgradarstvu. U periodu od 2006. do 2009. godine je živeo i radio u USA gde je stekao bogato radno (i životno) iskustvo. Zajedno sa bratom Goranom je 2010. oformio AQ DOO. Oženjen je i ima troje dece. Pored svoje porodice i Srbije, naročito voli putovanja, sport, prirodu, Novi Sad i Crvenu Zvezdu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pošaljite upit

Pozovite nas ili ispunite donji obrazac i kontaktirat ćemo vas. Trudimo se da odgovorimo na sve upite u roku od 24 sata radnim danima.